Italialaiset klassikot: Alessin espressopannu, limoncello spritz ja cornetto makealla täytteellä

Mikään ei tuoksu niin hyvältä, kuin teräksisessä mokkapannussa pulputtava aamukahvi. Alessi tunnetaan erityisesti ikonisista espressopannuistaan, ja italialaisbrändin designklassikoihin on hyvä yhdistää yhtä klassisia reseptejä – pienillä trendikkäillä tuulahduksilla tietysti. Lue koko juttu

Cocktailit ja mocktailit kevään juhliin – ota nämä reseptit talteen

Oli luvassa sitten synttärit, vappubrunssi tai ihan vaan illanistujaiset, itse valmistetut drinkit nostavat juhlat aivan uudelle tasolle. Kokeile kirpeän raikasta raparperi-Collinsia tai tarjoile jälkiruoaksi täyteläinen suklaa-appelsiini-mocktail – ota ihanat drinkkivinkit talteen! Lue koko juttu

Herkulliset aamiaisreseptit kevään rentoihin viikonloppuihin

Kauniin vihreät pinaattikrepit, unelmanpehmeät ricotta-mustikkapannukakut sekä kuohkea jääkahvi kruunaavat kevään ihanimman aamiaispöydän. Ota reseptit talteen ja loihdi maukas aamupala vaikkapa äitienpäivän brunssille tai yllätyksenä yökyläilijöille. Lue koko juttu

Pakkaspäivien parhaat reseptit: kookos-lohikeitto, maritozzi-pullat ja mausteinen kaakao

Perinteinen lohikeitto maustetaan thaimaalaisittain, laskiaispullat leivotaan italialaisiksi maritozzi-pulliksi ja kuuma kaakao saa puhtia kookosmaidosta, kardemummasta ja chilihiutaleista. Kokeile talvikauden herkkuja uudella twistillä ja ihastu! Lue koko juttu

Villiyrttikokki Sami Tallberg perusti ravintolan Finnish Design Shopin logistiikkakeskukseen

Kotimaisen villiruoan lähettiläänä tunnetuksi tulleen Sami Tallbergin uusi ST x FDS -lounasravintola avaa ovensa asiakkaille kevättalvella 2022. Design Storiesin haastattelussa palkittu keittiömestari kertoo sesonkiruokaa ja yllättäviä makupareja tarjoilevan ravintolan synnystä ja omasta ruokafilosofiastaan. Lue koko juttu

Joulun jälkiruoat: 3 helppoa ja herkullista reseptiä

Nautitpa sitten perinteisiä jouluruokia tai modernimpaa juhlaruokaa, makeat rommiluumut, sitrusposset lakritsakermalla ja hedelmäinen joulupavlova sopivat minkä tahansa aterian päätteeksi. Lue koko juttu

3 syksyistä ja suussasulavaa lohturuokaa kasviksista

Ruusukaaleja japanilaisittain, nuudeleita ja kurpitsaa kermaisessa misokastikkeessa sekä kookoksella maustettua persimon-pannacottaa. Astu ulos mukavuusalueeltasi ja kokeile uusia herkullisia makuja tuttujen kasvisten kanssa. Lue koko juttu

Aamiainen kahvilatyyliin – katso helpot arkireseptit

Herkulliset ja trendikkäät viikonlopun aamupalalautaset syntyvät helposti, kun panostat oikeaan asiaan: sesonkeihin. Arkiaamuina ilahduttavat modernisoitu bircher-mysli, raikas mustaherukka-inkiväärisooda ja makea luumukompotti jogurtin päällä. Lue koko juttu

Kesän parhaat kasvisherkut grillaajalle

Sesongin kasviksista syntyy helppo ja maukas grillimenu vaikkapa mökkijuhannuksen viettoon. Kata kesäpöytään varhaisperuna-caesar, halloumia herneiden ja mintun kera sekä suussasulavia, persikoilla höystettyjä köyhiä ritareita. Lue koko juttu

Meksikolaiset tacot ovat täydellistä viikonloppuruokaa

Meksikolainen ruoka on nyt supertrendikästä, ja herkulliset tacot on helppo valmistaa myös kotona. Valitse mieleisesi täyte kala-, kasvis- ja lihavaihtoehdoista, sekoita kyytipojaksi olutpohjainen michelada-drinkki ja nauti aidoista meksikolaisista mauista vaikkapa ulkona sään niin salliessa. Lue koko juttu

Japandi lautasella – kokeile maukasta fuusioruokaa

Japanilaista ja skandinaavista estetiikkaa yhdistelevää japandi-tyyliä voi soveltaa mainiosti myös keittiössä. Näissä resepteissä ochazuke kohtaa Pohjolan tillin, appelsiiniriisi maustetaan raikkaalla yuzu-sitruksella ja tuttu perunasalaatti saa uutta syvyyttä soijasta. Lue koko juttu

Suu ja pukinkontti makeaksi itse tehdyillä jouluherkuilla

Matcha-valkosuklaalohkot, ruusuvedellä maustetut ghriba-pikkuleivät sekä verrattomat, vegaaneillekin sopivat seesamitryffelit ja kookos-mangotryffelit vievät kielen mennessään. Lue koko juttu

Talviset juhlajuomat – kokeile kolmea helppoa reseptiä

Pirskahteleva inkivääri-spritz, vaalea sitruksinen sangria ja höyryävän kuuma rosmariini-mustaherukkaglögi. Nämä aromikkaat joulukauden drinkit saavat makunsa ja tuoksunsa kokonaisista mausteista sekä itse tehdyistä siirapeista. Lue koko juttu

Mausteinen kurpitsacurry lämmittää mieltä ja kehoa

Pääruoaksi kurpitsacurrya luumuchutneyn sekä raitan kera ja jälkiruoaksi mehevää, kookoksella ryyditettyä banaanileipää. Näillä resepteillä loihdit oivallista lohturuokaa harmaisiin syysviikonloppuihin. Lue koko juttu

Yrttinen lohi ja muut kirpeän syksyiset herkkureseptit

Caesar-dippi aperitiivien kanssa, yrttinen lohi pääruoaksi ja jälkiruokana manteli-persikkapiirakkaa. Voiko näistä syksyisistä resepteistä olla tykkäämättä?  Lue koko juttu

Parasta piknikille – näillä resepteillä loihdit helpot ja herkulliset retkieväät

Täydellinen piknik syntyy paitsi kauniista miljööstä myös erinomaisista eväistä. Täytetty focaccia kinkulla tai kikhernetäytteellä, raikkaan hedelmäinen Pimm’s Cup -drinkki ja helposti mukaan napattava vadelma-juustokakku kruunaavat retken kuin retken. Lue koko juttu