Globalin G-80 Santoku-veitsi on japanilaistyylinen yleisveitsi, joka soveltuu niin lihan tai kalan leikkaamiseen kuin vihannesten tai hedelmien pilkkomiseen. Terän oliivihiottu viimeistely – eli pienet, soikeat painanteet sen pinnassa – ehkäisee raaka-aineiden tarttumista ja tekee leikkaamisesta sujuvampaa. Kauttaaltaan teräksestä valmistettu veitsi on saumaton ja siten erityisen hygieeninen, ja sen täpläkuvioitu kahva on täytetty hiekalla miellyttävän vakauden varmistamiseksi. Komin Yamadan suunnittelema veitsi palvelee niin kotikeittiön arjessa kuin ammattilaiskäytössäkin.
Globalin veitset valmistetaan käsin Japanissa, mukaillen perinteistä Samurai-miekkojen valmistusmetodia. Veitsien materiaalina käytetään varta vasten Globalille suunniteltua huippulaadukasta ja äärimmäisen kovaa Cromova 18 -terästä, joka hylkii tehokkaasti ruostetta ja korroosiota. Moninkertaisesti palkittujen Global-veitsien terät on teroitettu tavallista jyrkempään kulmaan, jonka ansiosta ne säilyttävät poikkeuksellisen terävyytensä tavallista pidempään.