Finnish Design Shopille uusi logistiikkakeskus Turkuun – suunnittelussa mukana Avanto Arkkitehdit Oy ja Studio Joanna Laajisto

Finnish Design Shopin uusi 12 000 m²:n logistiikkakeskus ja showroom rakennetaan Turkuun. Julkisivujen suunnittelusta vastaa Avanto Arkkitehdit Oy, sisätiloista puolestaan Studio Joanna Laajisto. Rakennus tullaan sertifioimaan arvostetulla BREEAM-ympäristöluokituksella.

Finnish Design Shopin logistiikkakeskus Turussa
Finnish Design Shopin uusi logistiikkakeskus rakennetaan Turkuun ja se valmistuu alkusyksystä 2021.

FINNISH DESIGN SHOPILLE rakennetaan uusi 12 000 neliömetrin kokoinen logistiikkakeskus Turkuun. Suomalaista ja skandinaavista muotoilua ympäri maailman myyvä verkkokauppa varautuu oman logistiikkakeskuksen myötä kovaan kasvuun ja varmistaa designtuotteiden nopeat sekä helpot toimitukset myös jatkossa. Logistiikkakeskuksen tilaaja on NREP Logicenters, pääsuunnittelijana toimii logistiikkarakentamiseen erikoistunut Arkkitehtiruutu Oy ja rakentaja on YIT. Rakennus valmistuu alkusyksystä 2021.

”Finnish Design Shop on kasvanut jo 16 vuotta keskimäärin 40 % joka vuosi. Päämääränämme on jatkaa samaa kasvutahtia myös tulevaisuudessa, ja vuoden 2023 liikevaihtotavoitteemme on jo 109 miljoonaa euroa. Kovat tavoitteet vaativat entistäkin tehokkaampaa logistiikkaa, sillä tiedämme, että asiakkaamme arvostavat todella paljon nopeita toimituksia”, sanoo Finnish Design Shopin perustaja ja toimitusjohtaja Teemu Kiiski.

Finnish Design Shopin logistiikkakeskus Turussa
Logistiikkakeskuksen julkisivun on suunnitellut Avanto Arkkitehdit Oy.

Logistiikkakeskus rakennetaan linnuntietä laskien noin kuuden kilometrin päähän Turun keskustasta, lähelle Turun lentokenttää. Suunnittelua ohjaavat paitsi korkealaatuinen, ympäristöön sopiva arkkitehtuuri myös kestävä kehitys, joka huomioidaan kaikissa valinnoissa. Rakennuksen julkisivut suunnittelee kansainvälisesti palkittu Avanto Arkkitehdit Oy, jonka käsialaa on muun muassa sauna- ja ravintolarakennus Löyly Helsingin Hernesaaressa.

Logistiikkakeskukselle on tavoitteena saada BREEAM-ympäristöluokitusjärjestelmän toiseksi korkein Excellent-luokitus, joka on tähän mennessä myönnetty vain kahdelle logistiikkarakennukselle Suomessa.

”Valioluokan arkkitehtuurin lisäksi meille on erityisen tärkeää, että rakennus täyttää Finnish Design Shopin kestävän kehityksen ohjelman vaatimukset.”

”Valioluokan arkkitehtuurin lisäksi meille on erityisen tärkeää, että rakennus täyttää kestävän kehityksen ohjelmamme vaatimukset. Tämän takia talon energiatehokkuuteen on panostettu: rakennus lämpiää maalämmöllä ja sähköä tuotetaan omalla aurinkovoimalalla. Lisäksi kestävä kehitys on huomioitu pienimmissäkin yksityiskohdissa. Rakentamisen aikana myös tontin puustoa pyritään säilyttämään mahdollisimman paljon, jotta ympäristön viihtyisyys säilyy ja logistiikkakeskus sulautuu osaksi metsäistä miljöötä”, Kiiski kertoo.

Logistiikkakeskukseen tulee Finnish Design Shopin pääkonttori sekä uudet toimistotilat Turun toimipisteen työntekijöille. Rakennuksen sisätilat suunnittelee Studio Joanna Laajisto, joka tunnetaan erityisesti toimistojen ja ravintoloiden korkealaatuisesta sisustussuunnittelusta. Myös Finnish Design Shopin oma showroom aukeaa samoihin tiloihin.

”Kestävä kehitys on ollut kantava teema myös sisustusarkkitehtuurissa ja panostamme erityisesti sisätilojen käyttöviihtyisyyteen. Sisustusarkkitehti Joanna Laajisto suunnittelee tiiminsä kanssa toimistotilat ja nostaa näkemyksellään ne aivan uudelle tasolle. Avaamme logistiikkakeskuksen yhteyteen myös oman showroomin, jota asiakkaamme ovat pidempään jo toivoneet. Kerromme lisää sen konseptista keväällä”, Teemu Kiiski sanoo.

Toimitus: Design Stories Havainnekuvat: Avanto Arkkitehdit Oy

Edellinen juttu
Seuraava juttu