Apartamenton kahdeksas keittokirja kutsuu inspiroitumaan mukuloiden ja juuresten maailmasta. Kirja esittelee värikkään valikoimaan maan alla kasvavia mukula- ja juureskasveja aina perunan ja porkkanan kaltaisista arjen sankareista eksoottisempiin herkkuihin. Kansainvälisen keittiömestareiden taikomia reseptejä elävöittävät Olga Praderin veikeät piirrokset, ja seikkaperäisten reseptien lisäksi kirja tarjoaa mahdollisuuden päivittää omaa kasvitietouttasi: nimensä mukaisesti kirja kertoo kunkin kasvin kohdalla, onko kyseessä mukula vai ei. Apartamento lahjoittaa kirjan tuotoista 20 % Enriqueta Villavecchia Private Foundation for Child Oncology -säätiölle.
Tuber, or Not Tuber? THAT is our question. In this year’s annual Apartamento cookbook, we’re taking Shakespeare’s famous lines from Hamlet way underground and asking ourselves, What even is a tuber? Where past cookbooks nod directly to pantry staples, spices, or sweets, Apartamento Cookbook #8: Tuber, or Not Tuber? engages readers in the ‘to be, or not to be’ of the culinary world, answering with recipes that draw on a range of root vegetables. A teasing ‘Tuber Check’ accompanies each recipe, gamifying the standard cookbook and introducing readers to an array of subterranean treats, tuber or not.
In dishes from James Beard Award winner Corey Lee, Noma flavour scientist Arielle Johnson, royal baker Claire Ptak, Oaxacan flagbearer Thalia Barrios García, and visual artist Motoyuki Daifu, among others, tubers and their kindred stems take the form of fresh salads, fried enyucados, or cool horchata. Swiss Design Award winner Olga Prader brings the book to life with her playful illustrations, taking us deeply, delectably underground.