Arne Jacobsen aterimet, 24 osaa

Varastossa
Toimitusaika 1-2 päivää


AU$387.00 AU$310.00 290,00 € 232,00 € 290,00 € 232,00 € £273.00 £218.00 $280.00 $224.00 290,00 € 232,00 € $280.00 $224.00 ¥ 30,980 ¥ 24,784 SG$ 385.00 SG$ 308.00 290,00 € 232,00 € 290,00 € 232,00 € 290,00 € 232,00 € CHF 279.00 CHF 223.00 $280.00 $224.00 C$368.00 C$294.00 234,00 € 188,00 €


Erämaksu alkaen 15,00 €/kk
Lue lisää >

Lisätiedot toimituksista

Tuotekuvaus

Arne Jacobsen suunnitteli nämä minimalistiset mattapintaiset teräsaterimet vuonna 1957 Kööpenhaminassa sijaitsevaan SAS Royal -hotelliin. Aterimet sopivat käteen hyvin ja niiden saumaton muoto tuo eleganssia kattaukseen. On helppo ymmärtää, miksi näitä aterimia kutsutaan "aterimiksi ilman krumeluuria" – yksinkertaisen tyylikäs muotoilu on silmiinpistävän modernia ja kiehtovaa vielä tänäkin päivänä.

Arne Jacobsen -ruokailuvälinesarja sisältää kuusi ruokalusikkaa, kuusi ruokahaarukkaa, kuusi pitkää grilliveistä ja kuusi teelusikkaa.

Valmistaja:
Georg Jensen
Design:
Arne Jacobsen
Materiaali:
Mattapintainen ruostumaton teräs 18/8
Hoito-ohjeet:
Konepestävä

Suunnittelija

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) oli tanskalaisen modernismin huipputaituri ja yksi 1900-luvun merkittävimpiä muotoilijoita. Kööpenhaminan kuninkaallisesta taideakatemiasta arkkitehdiksi vuonna 1927 valmistunut Jacobsen oli tuottelias sekä muotoilijana että arkkitehtina. Jacobsen sai myös lukuisia muotoilupalkintoja töistään: hänet palkittiin muun muassa C. F. Hansen -mitalilla ja Milanon triennaalin Grand Prix -palkinnolla.

Jacobsenin tunnetuimpia projekteja oli Kööpenhaminan Royal Hotel, jonka hän suunnitteli kokonaisuudessaan pienintä yksityiskohtaa myöten. Projekti oli Jacobsenille erittäin tärkeä, sillä sen myötä hän saattoi soveltaa käytäntöön ajatustaan intregroidusta suunnittelusta, jossa tähtäimenä oli suunnitella paitsi rakennus ja tila, myös kaikki sisustukseen ja rakennuksen käyttöön liittyvät elementit eheäksi kokonaisuudeksi. Louis Poulsenin valmistamat AJ-lamput, jotka Jacobsen suunnitteli Royal Hotellia varten, ovat hieno esimerkki muotoilijamestarin virtaviivaisesta ja elegantista muotokielestä. Royal Hotelia varten suunnitellut, Georg Jensenin valmistamat ruokailuvälineet ovat suosittu tuote tänäkin päivänä, ja myös kuuluisat Egg- ja Swan-tuolit suunniteltiin alunperin hotellin yleisiä tiloja varten.

Projektilähtöinen suunnittelitapa olikin tyypillistä Jacobsenin tuotannolle: myöhemmin suosikeiksi muodostuneet tuotteet oli ensin suunniteltu jotakin tiettyä projektia ja tilaa varten, ja vasta tämän jälkeen otettu teolliseen sarjatuotantoon. Arne Jacobsen tunnetaan myös Steltonille vuonna 1967 suunnittelemastaan Cylinda Line -sarjasta, joka on ensi hetkistään lähtien ollut ikoninen osa skandinaavista muotoilua – teräksinen astiasarja kuuluu nykypäivänä useiden merkittävien museoiden kokoelmiin. 

Katso kaikki tuotteet