Note Design Studio laittoi paletin uusiksi

Vitivalkoisesta toimistosta muokattiin harmoninen koti lapsiperheelle.

Olohuoneen näyttävä Vertigo-kattovalaisin on ranskalaisen Petite Frituren.

EI KYLPYHUONETTA, KEITTIÖTÄ tai kaappitilaa – se oli surkea lähtökohta, jonka ruotsalainen Note Design Studio -suunnittelutoimisto otti haasteena vastaan. Asiakkaan toiveena oli remontoida 200 neliön toimistotilasta Tukholmassa koti, jossa viihtyisi koko perhe.

Talo oli rakennettu 1800-luvun lopulla, ja kolmen kakluuniuunin lisäksi osa asunnon viehättävistä yksityiskohdista oli vielä tallella. Kuluneet parkettilattiat, listat ja kattokoristeet olivat kuitenkin vuosikymmenien kuluessa saaneet päällensä useita valkoisia maalikerroksia.

Keittiön saareke on tehty mosaiikkibetonista. Keltainen valaisin on Note Design Studion ja nimeltään Silo.

Asunnon uusi väripaletti jalostui alkuperäisistä yksityiskohdista. Suunnittelijat poimivat kakluuniuuneista vihreän, roosan ja vaaleankeltaisen. Yksi väri löytyi piilosta seinän takaa: vanhoja vesiputkia etsittäessä löytyivät ovenkarmit, jotka oli maalattu voimakkaalla sinapinkeltaisella. Näihin otettiin mukaan vielä neljä sävyä, jotka tasoittivat voimakkaimpia värejä.

Vihreään makuuhuoneeseen rakennettiin uusi väliseinä, jonka takaa löytyvät kylpyhuone ja iso vaatehuone.
Asunnon värit poimittiin kakluuniuuneista.

Remontissa vanhoja koristeita haluttiin säästää mahdollisimman paljon. ”Keittiö ja kaksi kylpyhuonetta rakennettiin alusta lähtien uusiksi. Kaikki säilytystila suunniteltiin niin, että seiniä ei tarvinnut kaataa tai lattialistoja poistaa. Kiinteät kaapistot kiinnitettiin suoraan seiniin”, sanoo sisustusarkkitehti Sanna Wåhlin.

Uudet väliseinät koristeltiin samalla kuviolla kuin kaapinovet. Neliöistä rakentuva kuvio poimittiin makuuhuoneen parkettilattiasta.

Kaapit on kiinnitetty seinään. Pilvikoristeet ovat Magiksen, Mango-nojatuoli Wonin.
Lasten makuuhuoneessa on keinu. Pitkän työpöydän ääreen mahtuu askartelemaan.
Tuolit ovat Artekin. Isoon lasten makuuhuoneeseen mahtuu kaksi sänkyä.

Note Design Studio loi raikkaan lopputuloksen asunnosta löytyneiden vihjeiden perusteella. Valkoisista pinnoista ei ole enää tietoakaan – asunto hehkuu yllättävissä sävyissä ja sisustus on moderni sekä toimiva. Kaakeliuunit ja koristelistat muistuttavat talon historiasta.

Note Design Studio on perustettu vuonna 2008.

Note Design Studio

• Perustettu 2008, toimisto Tukholmassa
• Toimii arkkitehtuurin, sisustussuunnittelun, muotoilun ja graafisen suunnittelun aloilla
• Perustajat Johannes Carlström ja Cristiano Pigazzini
• Asiakkaita muun muassa Fogia, Menu, Camper, Zero, Paper Collective ja Klong

Katso myös:

Note Design Studion tuotteet >

Toimitus: Mikko Vaija Kuvat: Note Design Studio

Edellinen juttu
Seuraava juttu